2 yumurtayla revani nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
Lezzetli ve pratik bir tatlı arayanlar için iki yumurtayla hazırlanan nefis bir revani tarifi. Hamurunun yumuşaklığı ile şerbetinin dengesi mükemmel bir uyum yakalarken, püf noktaları sayesinde her seferinde kusursuz sonuç almak mümkün.
2 Yumurtalı Revani Tarifi ve Püf NoktalarıMalzemeler:
Şerbeti İçin:
Yapılışı:1. İlk olarak şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri tencereye alarak kaynatın. Kaynadıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp limon suyu ekleyin. Soğumaya bırakın. 2. Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın. 3. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar iyice çırpın. 4. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin. 5. İrmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip pürüzsüz bir kek hamuru kıvamına gelene kadar karıştırın. 6. Yağlanmış bir fırın tepsisine veya borcama dökün. 7. 180°C fırında 25-30 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin. 8. Revani fırından çıkar çıkmaz, soğuk şerbeti üzerine dökün. 9. Şerbeti tamamen çekene kadar dinlendirin. 10. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! |

.webp)

.webp)




.webp)

.webp)