Çilekli Revani Çilekli revani, Türk mutfağının geleneksel tatlılarından biridir. Çileğin kendine has muhteşem aromasının, revaninin yumuşak dokusuyla birleştiği bu tatlı, hem sevdiklerinizi hem de kendinizi mutlu etmek için mükemmel bir seçenektir. Bu makalede, çilekli revani tatlısının tarifini ve yapım aşamalarını detaylı bir şekilde ele alacağız. Şimdiden afiyet olsun! Çilekli Revani İçin Gerekli Malzemeler
Çilekli Revani Şerbeti İçin
Çilekli Revani Sosu İçin
Çilekli Revani Nasıl Yapılır? Çilekli revani hazırlığına ilk olarak kek hamurunu hazırlayarak başlayalım. Uygun bir karıştırma kabına 5 adet yumurtayı kırdıktan sonra üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave ederek bir mikser yardımıyla karışım kar halini alana kadar çırpalım. Üzerine 1 su bardağı süt, yarım su bardağı sıvı yağ ve 1 su bardağı krema ilave ederek çırpma işlemine devam edelim. Karışımın üzerine son olarak 1,5 su bardağı irmik, 3 su bardağı elenmiş un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu ilave ederek çırpalım. Çırpılarak pürüzsüz bir kıvam alan kek hamurunu yağlanmış dikdörtgen bir fırın tepsisine dökerek eşit bir şekilde yayalım. Ardından fırınımızı 190 derecede önceden ısıttıktan sonra tepsiyi fırına vererek kekin altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirelim. Kek piştikten sonra fırından çıkararak soğumaya bırakalım. Çilekli revaninin şerbeti için bir tencereye 4 su bardağı toz şeker, 5 su bardağı su ve yarım limon suyu ekledikten sonra karışımı karıştırarak kaynamaya bırakalım. Şerbet kaynadıktan sonra orta ateşte 15 dakika kadar kaynatarak kıvam alan şerbeti ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Daha sonra revaninin sosu için 200 gr temizlenmiş çileği ve 1 su bardağı toz şekeri rondodan geçirerek püre şekline getirelim ve bir tencereye alalım. Yarım çorba kaşığı nişastayı yarım su bardağı su yardımıyla incelterek tencereye ekleyelim ve karıştırarak kıvam alana kadar kaynatalım. Çilekli sos kaynadıktan sonra birkaç dakika daha kaynatarak ocaktan alıp soğuması için bekletelim. İlk sıcaklığı çıkan keki bir bıçak yardımıyla dilimledikten sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim ve kekin şerbeti iyice çekmesini bekleyelim. Şerbeti iyice çektikten sonra soğuyan revaninin her bir diliminin üzerine kaymak sürdükten sonra soğuyan çilekli sostan dökerek servise sunalım. Afiyet olsun. |