Muzlu Saray Revani Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Muzlu Saray Revani Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Saray Revani Tarifi

Muzlu Saray Revani, Türkiye'nin dört bir köşesinde yapılan, yöresel farklılıklar gösterebilen, şekil ve sunumu değişebilen fakat tadı her yerde beğeni toplayan şerbetli bir tatlı çeşididir. Özellikle Iğdır ilimizde Ramazan ayında vazgeçilmezler arasında yer alır. Şerbetli olduğu için tatlı ve yoğun bir lezzete sahiptir, dolayısıyla kalorisi diğer tatlılara göre daha yüksektir. Özellikle diyet yapanlar ve şeker hastalarının ölçülü tüketmesi önerilir.

Muzlu Saray Revani İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet muz
  • 1 su bardağı marmelat
  • 1 su bardağı fındık

Şerbeti İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon ve suyu

Muzlu Saray Revani Nasıl Yapılır?

Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayarak başlıyoruz. 2,5 su bardağı toz şekeri ve 3 su bardağı suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısarak 15-20 dakika arasında kaynatın. Bir dilim limonun suyunu sıkıp, dilimi de şerbetin içine atın ve birlikte 5 dakika daha kaynatın. Ardından ocağı kapatıp soğumaya bırakın.

Tatlımızın hamurunu hazırlamak için 4 adet yumurtayı bir kaba kırın, üzerine 1 su bardağı toz şekeri ekleyin ve mikser yardımıyla köpürene kadar çırpın. Ardından sırayla diğer malzemeleri ekleyin. 2 su bardağı unu, 1 paket kabartma tozunu ve 1 paket vanilyayı ekleyerek karışımı mikserle çırpmaya devam edin. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye hamuru dökün ve 180 dereceye ayarlanmış fırında hafif kızarana kadar pişirin. Çok fazla kurutup sertleştirmemeye özen gösterin.

Fırından çıkardıktan hemen sonra hamuru rulo şeklinde sarın ve bu şekilde ilk sıcaklığı çıkana kadar bekletin. Ardından ruloyu açın ve her yerine marmelat sürün. Marmelatın üzerine 1 su bardağı iri dövülmüş fındığı serpin. Muzları dilimlemeden bütün olarak yan yana yerleştirin ve tekrar rulo yapın.

Ruloyu iki parmak genişliğinde dilimleyin ve servis tabağına alın. Şerbeti tatlının üzerine yavaşça ve eşit şekilde dökün. Tatlıyı yanında kaymak veya dondurma ile servis edebilirsiniz. Görünümü kadar tadı da nefis olan bu tatlıyı umarım beğenirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Revani Yaparken Dikkat Edin

Revani Yaparken Dikkat Edin

Portakallı Revani Tarifi

Portakallı Revani Tarifi

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Revani Tarifi

Revani Tarifi

Yoğurtlu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Türk Revani Tarifi ve Malzemeleri

Türk Revani Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Revani Tarifi ve Malzemeleri