Kremalı Revani Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Kremalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Revani, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlı türlerinden biridir. Bu lezzetli tatlı, irmik ile yapılan ve üzerine şerbet dökülen bir kek türüdür. Kremalı Revani, klasik revaniden farklı olarak üzerine krema eklenerek hem şerbetli hem de sütlü bir tatlı haline getirilir. Bu sayede, şerbetli tatlıları ağır bulanlar için hafif ve lezzetli bir alternatif sunar.

Kremalı Revani Malzemeleri

  • 3 tane yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 çay bardağı un

Krema Malzemeleri

  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 1 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 paket toz krem şanti

Şerbet Malzemeleri

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Kremalı Revani Nasıl Yapılır?

Öncelikle, kremayı hazırlayıp soğuması için bir kenara bırakmamız gerekir. Orta büyüklükteki bir tencerede krema malzemelerini bir araya getirin ve sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Orta ateşte ocakta kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Krema kaynadıktan sonra kısık ateşe alarak koyu bir kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. Karışımın dibinin tutmaması için sürekli karıştırmanız önemlidir.

Revani hamurunu hazırlamak için bir karıştırma kabı alın. Yumurtaları oda sıcaklığında bekletin ve kabın içine kırarak toz şeker ile iyice çırpın. Toz şeker eriyip beyaz bir renk aldığında, sıvı yağ ve süt ekleyip çırpmaya devam edin. İrmik, elenmiş un, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini de ekleyerek karıştırın. Fırın tepsisini tereyağı veya margarin ile yağlayıp üzerine hafifçe un serpin. Hazırlanan revani hamurunu tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Revani pişerken şerbetini hazırlayabilirsiniz. Bir tencerede toz şeker ve suyu kaynatın. Kısık ateşte yaklaşık 20 dakika kaynattıktan sonra yarım limon suyunu ekleyip beş dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Revani piştikten sonra yaklaşık 5 dakika bekleyin ve üzerine hazırladığınız şerbeti ılık olarak dökün. Daha önce hazırladığınız kremanın içine bir paket toz krem şanti ekleyip mikser ile çırpın. Revaninin üzerine kremayı dökün ve kepçenin ters tarafı ile düzgün bir şekilde yayın.

Revani hazırlandıktan sonra yaklaşık 3-4 saat buzdolabında bekletilmelidir. Servis yapmadan önce dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Limonlu Revani

Limonlu Revani

Revani Yaparken Dikkat Edin

Revani Yaparken Dikkat Edin

Editörün Seçtiği

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İrmik Revani Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tarifi

Revani Tarifi

Çilekli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Revani Tarifi ve Malzemeleri