Basit Revani Tarifi ve Malzemeleri
10 Temmuz 2024

Basit Revani Tarifi ve Malzemeleri

Çoğu zaman bizi kurtarıcı bir tatlı olan revani, aniden misafir geldiğinde veya tatlı yapmaya zaman bulamadığınızda en basit tatlı tariflerinden biridir. İşte bu noktada, lezzetli bir revani yapmanın püf noktalarını anlatacağım. Revani tatlısı için kullanacağımız malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Yumurta ve yoğurt buzdolabından çıkarıldığı gibi kullanılırsa, revani kekimiz istediğimiz gibi kabarmaz. Bu nedenle oda sıcaklığında olmaları oldukça önemlidir.

Revani Yapımının Püf Noktaları

Basit revani tarifinde kullanacağınız yumurtanın çırpılması da önemlidir. En az 5 dakika çırpmalısınız. Tamamen kar beyazı rengi alana kadar çırpmanız kabarma açısından önemlidir. Bir diğer önemli nokta da pişirme sürecidir. Fırının ısısı 180 dereceye ulaşmadan tepsiyi fırına sürmeyin ve ilk 20 dakika asla fırının kapağını açmayın. Zira fırının kapağını erken açarsanız kabarmış olan kekiniz birden sönecektir. Bu da istenmeyen bir durumla karşı karşıya kalmanıza ve misafirlerinize mahcup olmanıza neden olacaktır.

Basit Revani Tatlısının Malzemeleri

Keki İçin Malzemeler

  • 4 tane yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir su bardağından biraz az irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay fincanı ceviz içi

Şerbeti İçin Malzemeler

  • 3 çay fincanı şeker
  • 3 çay fincanı su
  • Çeyrek limonun sıkılmış suyu

Basit Revani Tatlısı Nasıl Yapılır?

Revaninin yapımı kek yapımı gibidir. İlk olarak yumurta ve şekeri bir kaba koyarak iyice çırpalım. En az beş dakika yumurtanın rengi kar beyaz olana kadar çırpacağız. Ardından diğer malzemelerin hepsini ilave ederek bir müddet daha çırptıktan sonra hamurun sertliği tahin yumuşaklığına gelene kadar çırpmaya devam edelim. Hamur hazır hale geldikten sonra fırın tepsisine dökerek yayalım. Fırının derecesini 180 dereceye ayarlayıp ısısı 180 dereceye ulaştıktan sonra tepsiyi fırına sürelim. İlk 20 dakika kesinlikle fırının kapağını açmayacağız. 20 dakika sonra açıp pişip pişmediğini kontrol edelim. Bir tarafı daha iyi piştiyse çevirerek diğer tarafın da aynı kıvamda pişmesini sağlayalım. Hamur pişerken diğer taraftan şerbeti hazırlayalım.

Basit revani tatlısının şerbeti için şeker ve suyu küçük bir tencereye koyalım. Şekeri eriterek kaynattıktan sonra 10 dakika daha kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Ardından limon suyunu ilave ederek ateşten indirelim ve soğumaya bırakalım.

Revani keki piştikten sonra oda sıcaklığına kadar soğuması için bekleyelim ve soğuduktan sonra üzerine yarım bardak soğuk su gezdirelim. Üzerine ılık şerbeti döktükten sonra kekin şerbeti çekmesi için dinlenmeye alalım. İki saat kadar beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Revaninizi daha da lezzetli hale getirmek için üzerine kaymak veya dondurma ile servis yapabilirsiniz. Ayrıca, tatlınızı taze meyvelerle süsleyerek görsel açıdan da zenginleştirebilirsiniz. Şerbetin daha iyi çekmesi için kekin üzerine çatal veya kürdan ile delikler açabilirsiniz. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Betül

30 Mayıs 2024 Perşembe

Bu kadar olculu keke o serbet cok az dgılmı? Nasıl ıslatıck o keki

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Betül Hanım, şerbet miktarı tarifte belirtilen ölçülerde yeterli olmalıdır. Ancak, kekinizin daha ıslak olmasını istiyorsanız, şerbet miktarını biraz artırabilirsiniz. Kekin her yerine eşit şekilde dökerek daha iyi sonuç alabilirsiniz. Afiyet olsun!

2. Cevap
cevap

Serap

Çay fincanını porselen fincanlar olarak düşünürseniz az değil siz yine de çay fincanı yerine 3 ya da 4 su bardağı su kullananilirsiniz ancak şeker miktarı ile oynamayın hatta azaltabilirsiniz bile

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Revani Yaparken Dikkat Edin

Revani Yaparken Dikkat Edin

Popüler İçerikler

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kremalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Revani Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Basit Revani Tarifi ve Malzemeleri

Basit Revani Tarifi ve Malzemeleri