Basit Revani Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Basit Revani Tarifi ve Malzemeleri

Basit revani tarifi çoğu zaman bizi kurtarıcı bir tatlı olmaktadır. Aniden misafir geldiğinde veya tatlı yapmaya zaman bulamadığınızda en basit tatlı tarifini bulmak için internete girip basit tatlı tarifi ararız. İşte bu noktada can simidi görevi gören bir tatlı tarifi en lezzetli bir şekilde yapmanın püf noktasını anlatacağım. Revani tatlısı için kullanacağımız malzemelerimiz oda sıcaklığında olmalıdır. Yumurta ve yoğurt buzdolabından çıkarıldığı gibi kullanılırsa revani kekimiz istediğimiz gibi kabarmaz. Bu nedenle oda sıcaklığında olması oldukça önemlidir. Basit revani tarifinde kullanacağınız yumurtanın çırpılması da önemlidir. En az 5 dakika çırpmalısınız. Tamamen kar beyazı rengi alana kadar çırpmanız kabarması açısından önemlidir. Bir diğer önemli nokta da pişirmesiyle ilgilidir. Fırının ısısı 180 dereceye ulaşmadan tepsiyi fırına sürmeyin ve ilk 20 dakika asla fırının kapağını açmayın. Zira fırının kapağını erken açarsanız kabarmış olan kekiniz birden sönecektir. Bu da istenilmeyen bir durumla karşı karşıya kalmanız ve misafirlerinize mahcup olmanız anlamına gelecektir. Şimdi basit revani tarifine geçelim.


Basit Revani Tatlısının Malzemeleri



Keki İçin Malzemeleri

  • 4 tane yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir su bardağından biraz az irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay fincanı ceviz içi

Şerbeti İçin Malzemeleri

  • 3 çay fincanı şeker
  • 3 çay fincanı su
  • Çeyrek limonun sıkılmış suyu

Basit Revani Tatlısı nasıl yapılır?

Revaninin yapımı aynı kek yapımı gibidir. İlk olarak yumurta ve şekeri bir kaba koyarak iyice çırpalım. En az beş dakika yumurtanın rengi kar beyaz olana kadar çırpacağız. Ardından diğer malzemelerin hepsini ilave ederek bir müddet daha çırptıktan sonra hamurun sertliği tahin yumuşaklığına gelene kadar çırpmaya devam edelim. Hamur hazır hale geldikten sonra fırının tepsisine dökerek yayalım. Fırının derecesini 180 dereceye ayarlayıp ısısı 180 dereceye ulaştıktan sonra tepsiyi fırına sürelim. İlk 20 dakika kesinlikle fırının kapağını açmayacağız. 20 dakika sonra açıp pişip pişmediğini kontrol edelim. Bir tarafı daha iyi piştiyse çevirerek diğer tarafın da aynı kıvamda pişmesini sağlayalım. Hamur pişerken diğer taraftan şerbeti hazırlayalım.

Basit revani tatlısının şerbeti için şeker ve suyu küçük bir tencereye koyalım. Şekeri eriterek kaynattıktan sonra 10 dakika daha kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Ardından limon suyunu ilave ederek ateşten indirelim ve soğumaya bırakalım.

Revani keki piştikten sonra oda sıcaklığına kadar soğuması için bekleyelim ve soğuduktan sonra üzerine yarım bardak soğuk su gezdirelim. Üzerine ılık şerbeti döktükten sonra kekin şerbeti çekmesini için dinlenmeye alalım. İki saat kadar beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

Basit Revani Tarifi Yorumları

soru

Betül

23 Şubat 2014 Pazar

Bu kadar olculu keke o serbet cok az dgılmı? Nasıl ıslatıck o keki

Cevap yaz
cevap

Serap

10 Ağustos 2018 Cuma

Çay fincanını porselen fincanlar olarak düşünürseniz az değil siz yine de çay fincanı yerine 3 ya da 4 su bardağı su kullananilirsiniz ancak şeker miktarı ile oynamayın hatta azaltabilirsiniz bile

soru

halime

06 Mayıs 2013 Pazartesi

bayıldım tarifinize hem basit hem ekonomik..

Cevap yaz
soru

ilayda

10 Haziran 2013 Pazartesi

tadı mükemmel hatta harika oldu tarif çok güzel..

Cevap yaz
soru

pınar

11 Haziran 2013 Salı

daha yeni yapıyorum şuan şerbeti hazırlıyorum umarım çok güzel olur :) sonucu sizlerle paylaşıcam teşekkürler..

Cevap yaz
soru

saray

21 Haziran 2013 Cuma

ya ben güzel yapamassam:(((((

Cevap yaz
soru

meryem

23 Haziran 2013 Pazar

ben de yorumlarınıza güvenerek ,şu an hemen mutfaga geçip yapmaya başlıyorum :))

Cevap yaz
soru

neslihan

13 Temmuz 2013 Cumartesi

ya bayagı basitmiş ama ewe gidince deneyip görmek istiyorum tadını merak ediyorumm ve oruçlu oruçluda cnm cok istedi yaa

Cevap yaz
soru

derya

19 Temmuz 2013 Cuma

merhaba tarifiniz 1saat önce okudum .. yaptım..şuan güzel görünüyor..tabiki iftardan sonra tadının nasıl olduğunuda paylaşıcam teşekkürler..

Cevap yaz
soru

guler

21 Temmuz 2013 Pazar

tarifi verene teşkürler iftara ailecek yiyecegiz

Cevap yaz
soru

Ecrin

27 Temmuz 2013 Cumartesi

Kolaymış biryerde yedim tadı çok hoşuma gitti bende yapacağım güzel olacağından emin olabilir miyim?

Cevap yaz
soru

ezgi

04 Ağustos 2013 Pazar

güzel bir talı hoşuma gitti

Cevap yaz
soru

Bayan BIEBER

07 Ağustos 2013 Çarşamba

Revaniyi yaptım herkes bayıldı çok teşekkürler bide dogumgunu için kekler paylaşırmısınız kolay yapılabilecek kekler

Cevap yaz
soru

halime

27 Şubat 2014 Perşembe

bence çok güzel ben mutfağa gidip yapmayı denedim tadı çok güzel oldu fakat görünüşü için aynı şeyi söyleyemem çünkü görünüşü çok da güzel olmadı

Cevap yaz
soru

elif

23 Mayıs 2014 Cuma

bayıldım hemen anneme söliyimdew yapsın :)

Cevap yaz
soru

Arzu

29 Haziran 2014 Pazar

Tarifiniz icin cok tesekkür ederim. Cok lezzetli oldu, lakin serbet az geldi sanki. Bence serbeti cogaltilirsa daha lezzetli olabilir. :)

Cevap yaz
soru

kezban

09 Temmuz 2014 Çarşamba

çok gözel yapmağığmanızı önerenenenm men çoh süpar

Cevap yaz
soru

gül

20 Temmuz 2014 Pazar

ben bu tatlıyı davul fırında pişirecem aynı böyle güzel olurmu kek güzel olmuyor

Cevap yaz
soru

çiğdem

26 Eylül 2014 Cuma

bu yorumlara güvenerek yapmaya başladm. inşallah güzel olur ama genelde benm revani hamurumsu oluyor :( biraz daha çıtır kalması için ne yapmam gerekiyo?

Cevap yaz

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Revani Yaparken Dikkat Edin

Revani Yaparken Dikkat Edin

Popüler İçerikler

Portakallı Revani Tarifi

Portakallı Revani Tarifi

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çilekli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Saray Revani Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Saray Revani Tarifi ve Malzemeleri

Basit Revani Tarifi ve Malzemeleri

Basit Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tarifi

Revani Tarifi

Sade Revani Tarifi ve Malzemeleri

Sade Revani Tarifi ve Malzemeleri