Malzemeler
Şerbet
Portakallı Revani TarifiYumurtalar, şekerle cam bir kapta on beş dakika çırpılır. Un, irmik, yoğurt ve sıvı yağ eklenir ve karıştırılır. Son olarak portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve kabartma tozu eklenir ve birkaç kez tahta kaşıkla karıştırılır. Karışım yağlanmış tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. Bu arada şeker, su ve portakal suyu kısık ateşte 15 dakika kaynatılır. Limon suyu ve portakal kabuğu rendesi eklenir ve karışım ocaktan alınarak soğutulur. Fırından çıkan sıcak revani üzerine soğutulmuş şerbet dökülür. Üzerine bir tepsi örtülür ve 4 saat dinlendirilir. Dilimlenerek arzuya göre süslenip servis yapılır. Ekstra BilgilerBu tatlı, bir gece bekletilirse daha nefis bir lezzet elde edilir. Ayrıca, portakal kabuğu rendesi tatlıya hoş bir aroma katar. Revani, Türk mutfağının klasik tatlılarından biridir ve genellikle özel günlerde ve bayramlarda tercih edilir. Portakallı revani, portakalın ferahlatıcı etkisiyle klasik revaniden ayrılır ve farklı bir lezzet sunar. Afiyet olsun! |
Portakallı revani yaparken şerbetin tam olarak soğumasını beklemek gerekiyor mu yoksa ılık olması yeterli mi? Bir de portakal kabuğu rendesi tatlıya fazla acı bir tat bırakır mı?
Cevap yazMerhaba Sedef hanım,
Portakallı revani yaparken şerbetin tam olarak soğumasını beklemenize gerek yok; ılık olması yeterli olacaktır. Bu şekilde tatlının şerbeti daha iyi emecek ve daha lezzetli olacaktır.
Portakal kabuğu rendesi konusuna gelince, eğer sadece portakalın dış kabuğunu rendeleyip beyaz kısımlarını kullanmazsanız, tatlıya acı bir tat bırakmaz. Beyaz kısımları acımsı olabilir, bu nedenle sadece dış kabuğunu rendelemeye dikkat edin.
Afiyet olsun!