Sade Revani Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Sade Revani Tarifi ve Malzemeleri

Sade Revani Tarifi

Sade Revani, yapımı son derece kolay ve çok lezzetli bir şerbetli tatlı tarifidir. Kış mevsiminde her türlü akşam yemeğinin ardından hazırlayabileceğiniz gibi, sıcak yaz günlerinde ise dondurma eşliğinde akşam yemeklerinizi ziyafet sofrasına çevirebilirsiniz. Kolay gelsin.

Sade Revani Malzemeleri

  • 4 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Üzeri İçin

  • Hindistan cevizi

Sade Revani Nasıl Yapılır?

Revaniyi yapmaya öncelikle şerbetini hazırlayarak başlayalım. Bunun için bir tencerenin içine 4 su bardağı toz şekeri boşaltıyoruz. Ardından üzerine 5 su bardağı suyu ekleyip, birkaç damla limonu da ilave edip, orta ateşte 15 dakika kaynatıyoruz. Şerbet hazır hale geldikten sonra, daha çabuk soğuması için balkona veya cam kenarına kaldırabilirsiniz.

Tatlı hamurunu hazırlamak için, öncelikle kek karıştırma kabının içerisine 4 adet yumurtayı kırıp üzerine yarım su bardağı toz şekeri ekleyerek, çırpma teli ile kar oluncaya kadar çırpıyoruz. Üzerine sıvı yağı ve yoğurdu ilave edip, karıştırıyoruz. Daha sonra irmiği ve vanilyayı ilave edip, bir iki karıştırdıktan sonra, aldığı kadar un ilave ediyoruz. Hamurumuz, bildiğimiz kek hamurundan bir miktar daha koyu kıvamlı olacak. En son kabartma tozunu da ilave edip, güzelce karıştırıyoruz. Hazır olan revani kekini yağladığımız fırın tepsisine boşaltıyoruz. Kek tepsisini ileri geri sert hareketlerle sallayıp üzerinde hava kabarcıkları oluşturuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri güzelce kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Revani keki fırından çıktıktan sonra biraz ılık olmasını bekledikten sonra soğuyan şerbeti döküyoruz. Eğer çok yumuşak kıvamlı bir revani istemiyorsanız, üzerini kapatmayın. Yumuşak olmasını isterseniz, üzerini başka bir tepsi ile kapatıp, şerbetini çekmesini bekliyoruz. Hazır olan revaniyi kare şeklinde dilimledikten sonra üzerini Hindistan cevizi ile süsleyerek, servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Hamiye

25 Temmuz 2024 Perşembe

Bu tarifi denemek istiyorum ama şerbeti tam olarak ne zaman tatlıya dökmem gerekiyor? Sıcak şerbet mi kullanmalıyım yoksa soğumuş mu olmalı? Ayrıca, şerbeti döktükten sonra üzerini kapatmak tatlının kıvamını nasıl etkiler?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Hamiye, şerbeti tatlıya dökerken dikkat etmen gereken en önemli nokta şudur: Tatlı sıcakken şerbet soğuk olmalı ya da tatlı soğukken şerbet sıcak olmalı. Bu şekilde tatlının şerbeti iyice çekmesini sağlayabilirsin. ޞerbeti döktükten sonra tatlının üzerini kapatmak, buharın içeride kalarak tatlının yumuşamasına neden olabilir. Bu nedenle, tatlının çok yumuşak olmasını istemiyorsan üzerini kapatmamanı öneririm. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Revani Tarifi

Revani Tarifi

Popüler İçerikler

Limonlu Revani

Limonlu Revani

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Türk Revani Tarifi ve Malzemeleri

Türk Revani Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Revani Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Şerbeti Hazırlama

Revani Şerbeti Hazırlama

İrmik Revani Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Revani Tarifi ve Malzemeleri