Oktay Usta Revani Oktay Usta'nın revani tarifi, kısa sürede ve zahmetsizce hazırlayabileceğiniz son derece lezzetli bir şerbetli tatlı çeşididir. En özel davetlerinizde ve iftar sofralarınızda gönül rahatlığıyla hazırlayabilirsiniz. Kolay gelsin. Malzemeler
Şerbeti İçin Malzemeler
Oktay Usta Revani Nasıl Yapılır? Bir tencereye bir litre suyu ve dört su bardağı toz şekeri ilave edin. Üzerine birkaç damla limon suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Yaklaşık 15 dakika kadar kaynattıktan sonra, şerbeti oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Başka bir kapta, dört adet yumurta ve bir çay bardağı toz şekeri iyice çırpın. Ardından iki çay bardağı sıvı yağ, iki çay bardağı irmik, iki çay bardağı yoğurt ve bir çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip bir süre daha çırpın. Son olarak iki su bardağı unu, bir paket kabartma tozu ve bir paket vanilyayı karıştırarak harca ekleyin. Hazırladığınız harcı yağlanmış tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Soğumuş olan şerbeti, fırından çıkan revani kekinin üzerine 10 dakika sonra dökün. Şerbeti dökerken dikkat edilmesi gereken husus, şerbetin soğuk, kekin ise ılık olmasıdır. Oda sıcaklığında soğuyan revaniyi daha sonra buzdolabına kaldırın. Servis ederken üzerine isteğe göre Hindistan cevizi veya Antep fıstığı serpebilirsiniz. Afiyet olsun. |