Revani Tarifi

Revani, Türk mutfağının sevilen tatlılarından biridir. Yumuşak keki ve şerbeti ile damaklarda hoş bir tat bırakır. Bu tarifte, temel malzemelerle pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz nefis bir revani yapımını bulabilirsiniz. Afiyet olsun!
Revani Tarifi
09 Eylül 2024

Revani Tarifi


Kek İçin Gerekli Malzemeler


  • 3 Adet Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Şeker
  • 3 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Su Bardağı İrmik
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 3 Yemek Kaşığı İnce Çekilmiş Fındık
  • 1/2 Çay Kaşığı Karbonat
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya

Şerbet İçin Gerekli Malzemeler


  • 3 Su Bardağı Şeker
  • 3 Su Bardağı Su
  • 3-4 Damla Limon Suyu

Yapılışı

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bir tencereye şekeri ve suyu koyun, orta ateşte şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırın. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve kısık ateşte 5-10 dakika kaynatın. İndirmeye yakın limon suyunu ekleyin.

Kek malzemelerini kek yaparken kullandığımız sırayla hazırlayın. Yumurtaları ve şekeri şeker eriyinceye kadar çırpın. Yağı ve yoğurdu ekleyip biraz daha çırpın. Kuru malzemeleri eleyip ekleyin ve karıştırın. Yağladığınız bir kalıba (yaklaşık 25x30 cm'lik bir tepsiye ya da 26-30 cm'lik yuvarlak bir kalıba) dökün.

175 derece ısınmış fırında üstü kızarıp, batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Fırından çıkınca 3-4 dakika ılınması için bekleyip, keki tepside dilimleyerek üzerine soğumuş olan şerbeti kaşıkla azar azar yedirin. Tatlı soğuyunca buzdolabına kaldırın ve en az 3-4 saat buzdolabında dinlendirip servis edin.

Ekstra Bilgiler

Tatlının kekini hazırlarken içine 1 yemek kaşığı limon veya portakal kabuğu rendesi eklerseniz çok hoş bir aroma verecektir. Revaninize renk katmak istiyorsanız, haşhaş, mandalina gibi birçok ek malzeme kullanabilir veya sade bırakabilirsiniz. İsterseniz muhallebiden, pudinge kadar birçok ekleme yapabilirsiniz. Revani soğuduktan ve süslemesi yapıldıktan sonra yemeye hazırdır.

Afiyet Olsun!

En önemlisi, afiyetle yiyin ve yedirin!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
fatih 27 Mayıs 2024 Pazartesi

1.tarifi denedim çok güzel oldu karım inanmadı pastanedenmi aldın dedi:))şimdi 2.ci tarifi deniyorum bakalım

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Fatih bey, yorumunuz beni çok mutlu etti! Eşinizin beğenmesi de ayrı bir keyif. Umarım ikinci tarif de en az ilki kadar başarılı olur ve beğenirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

2. Cevap
cevap
Şamih

Fatih bey sizi tebrik ediyoruz. Yapmış olduğunuz pastanın profesyonelliği ev yapımı olduğuna inanılmaması bu konudaki başarınızı ve yeteneğinizi gösteriyor. 2.tarifte de başarılı olacağınıza ve ev halkının yine size övgüler yağdıracağına inanıyoruz. Şimdiden afiyet olsun. İyi günler diliyoruz

soru
aysegul 22 Mayıs 2024 Çarşamba

Tarifi aynen uyguladm ama hic kabarmadi :(tepsiye yapisti

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Aysegul Hanım,

Tarifinizin kabarmaması ve tepsiye yapışması çok üzücü. Öncelikle, kullandığınız malzemelerin tazeliğinden emin misiniz? Özellikle kabartma tozu veya maya gibi malzemeler bayatlamış olabilir. Ayrıca, tepsiyi yağlamayı unutmuş olabilirsiniz. Bir dahaki sefere tepsiyi yağlayarak veya yağlı kağıt kullanarak şansınızı deneyebilirsiniz. Umarım bir dahaki denemenizde güzel sonuç alırsınız!

2. Cevap
cevap
Kadire

Ayşegül Hanım, tepsiye yapışmasının en büyük nedeni tepsiyi iyice yağlamamanız ya da aşırı pişirmeniz olabilir. Bu tarifi hazırladıktan sonra da mutlaka tepsinizin dibinii iyice yağlayıp daha sonra revani karışımını tepsiye ekleyin. Bunun yanında daha düşük ısı ile pişirmenizi tavsiye ederiz. Bu şekilde hem daha çok kabaracak hem de tepsiye yapışmayacaktır.

soru
bkt 17 Mayıs 2024 Cuma

merhaba.
12 kişilik misafirim gelecek. Sanırım bu tarif yetmez. 1,5 ölçü şeklinde yapıp, en büyük dikdörtgen borcama koysam yeter mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Merhaba bkt,

Tarifi 1,5 ölçü şeklinde yapıp en büyük dikdörtgen borcama koyarsanız yeterli olacaktır. Afiyet olsun!

2. Cevap
cevap
Eren

Tabi ancak kullandığınız borcam ebatına göre değişebilir. Karışımı borcama yerleştirdiğinizde kabarmış halini göz önüne alarak kalınlığını kontrol ediniz

Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Revani Tarifi
Revani Tarifi
İlginizi Çekebilir
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Revani Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Revani Tarifi ve Malzemeleri
Sade Revani Tarifi ve Malzemeleri
Sade Revani Tarifi ve Malzemeleri
Basit Revani Tarifi ve Malzemeleri
Basit Revani Tarifi ve Malzemeleri
Çilekli Revani Tarifi ve Malzemeleri
Çilekli Revani Tarifi ve Malzemeleri