Revani TarifiKek İçin Gerekli Malzemeler
Şerbet İçin Gerekli Malzemeler
YapılışıÖncelikle şerbeti hazırlayın. Bir tencereye şekeri ve suyu koyun, orta ateşte şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırın. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve kısık ateşte 5-10 dakika kaynatın. İndirmeye yakın limon suyunu ekleyin. Kek malzemelerini kek yaparken kullandığımız sırayla hazırlayın. Yumurtaları ve şekeri şeker eriyinceye kadar çırpın. Yağı ve yoğurdu ekleyip biraz daha çırpın. Kuru malzemeleri eleyip ekleyin ve karıştırın. Yağladığınız bir kalıba (yaklaşık 25x30 cm'lik bir tepsiye ya da 26-30 cm'lik yuvarlak bir kalıba) dökün. 175 derece ısınmış fırında üstü kızarıp, batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Fırından çıkınca 3-4 dakika ılınması için bekleyip, keki tepside dilimleyerek üzerine soğumuş olan şerbeti kaşıkla azar azar yedirin. Tatlı soğuyunca buzdolabına kaldırın ve en az 3-4 saat buzdolabında dinlendirip servis edin. Ekstra BilgilerTatlının kekini hazırlarken içine 1 yemek kaşığı limon veya portakal kabuğu rendesi eklerseniz çok hoş bir aroma verecektir. Revaninize renk katmak istiyorsanız, haşhaş, mandalina gibi birçok ek malzeme kullanabilir veya sade bırakabilirsiniz. İsterseniz muhallebiden, pudinge kadar birçok ekleme yapabilirsiniz. Revani soğuduktan ve süslemesi yapıldıktan sonra yemeye hazırdır. Afiyet Olsun!En önemlisi, afiyetle yiyin ve yedirin! |
1.tarifi denedim çok güzel oldu karım inanmadı pastanedenmi aldın dedi:))şimdi 2.ci tarifi deniyorum bakalım
Cevap yazFatih bey, yorumunuz beni çok mutlu etti! Eşinizin beğenmesi de ayrı bir keyif. Umarım ikinci tarif de en az ilki kadar başarılı olur ve beğenirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!
Fatih bey sizi tebrik ediyoruz. Yapmış olduğunuz pastanın profesyonelliği ev yapımı olduğuna inanılmaması bu konudaki başarınızı ve yeteneğinizi gösteriyor. 2.tarifte de başarılı olacağınıza ve ev halkının yine size övgüler yağdıracağına inanıyoruz. Şimdiden afiyet olsun. İyi günler diliyoruz
Tarifi aynen uyguladm ama hic kabarmadi :(tepsiye yapisti
Cevap yazAysegul Hanım,
Tarifinizin kabarmaması ve tepsiye yapışması çok üzücü. Öncelikle, kullandığınız malzemelerin tazeliğinden emin misiniz? Özellikle kabartma tozu veya maya gibi malzemeler bayatlamış olabilir. Ayrıca, tepsiyi yağlamayı unutmuş olabilirsiniz. Bir dahaki sefere tepsiyi yağlayarak veya yağlı kağıt kullanarak şansınızı deneyebilirsiniz. Umarım bir dahaki denemenizde güzel sonuç alırsınız!
Ayşegül Hanım, tepsiye yapışmasının en büyük nedeni tepsiyi iyice yağlamamanız ya da aşırı pişirmeniz olabilir. Bu tarifi hazırladıktan sonra da mutlaka tepsinizin dibinii iyice yağlayıp daha sonra revani karışımını tepsiye ekleyin. Bunun yanında daha düşük ısı ile pişirmenizi tavsiye ederiz. Bu şekilde hem daha çok kabaracak hem de tepsiye yapışmayacaktır.
merhaba.
Cevap yaz12 kişilik misafirim gelecek. Sanırım bu tarif yetmez. 1,5 ölçü şeklinde yapıp, en büyük dikdörtgen borcama koysam yeter mi?
Merhaba bkt,
Tarifi 1,5 ölçü şeklinde yapıp en büyük dikdörtgen borcama koyarsanız yeterli olacaktır. Afiyet olsun!
Tabi ancak kullandığınız borcam ebatına göre değişebilir. Karışımı borcama yerleştirdiğinizde kabarmış halini göz önüne alarak kalınlığını kontrol ediniz