Yoğurtlu Revani Şüphesiz ki yoğurtlu revani, Türk mutfağının en çok sevilen irmikli tatlıları arasında yer almaktadır. Her ne kadar yoğurtsuz versiyonları da bulunuyor olsa da, asıl revani lezzetini arayanların tercihi yoğurtla hazırlanmış olanlardır. Evde rahatlıkla ve kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tatlı tarifi sayesinde, misafirleriniz geldiğinde onlara ne ikram edeceğiniz konusunda endişe duymanıza gerek kalmaz. Yoğurtlu Revani Keki İçin Gerekli Malzemeler
Yoğurtlu Revani Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler
Yoğurtlu Revani Nasıl Yapılır? İlk olarak, şerbetin soğuyabilmesi için şerbeti hazırlayın. Şerbeti hazırlarken, tencereye şekeri alın ve bir müddet kavurun. Daha sonra suyu ekleyip şekerin erimesini sağlayın. Son olarak, limon suyunu ekleyerek şerbeti kaynatın ve soğuması için bir kenara alın. Daha sonra revani kekini hazırlamaya başlayın. Bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alın ve iyice karıştırın. Yumurta ve şeker karışımı iyice köpürüp beyazlayınca, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek biraz daha çırpın. Ardından un, irmik, fındık, karbonat, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek kek kıvamına gelene kadar çırpın. Bu aşamada rendelenmiş limon veya portakal kabuğu ekleyerek, tatlıya hoş bir aroma katabilirsiniz. Yağlanmış 25x30 cm boyutlarında bir tepsiye veya 26-30 cm çapında yuvarlak bir kalıba karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Üstünün kararmamasına ve kürdanla kontrol ettiğinizde kekin pişmiş olmasına dikkat edin. Pişen keki fırından çıkarın ve 3 dakika kadar beklettikten sonra dilimleyin. Soğumuş şerbeti azar azar ve her yere eşit şekilde dökerek kekinizi şerbetleyin. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. Afiyet olsun. |
Abdülhak
24 Temmuz 2024 ÇarşambaEvde yoğurtlu revani yapmayı denediniz mi? Şerbeti hazırlarken şekeri kavurmak gerçekten şart mıydı?
Cevap yazAdmin
24 Temmuz 2024 ÇarşambaMerhaba Abdülhak,
Evde yoğurtlu revani yapmak gerçekten harika bir fikir! Şerbeti hazırlarken şekeri kavurmak, şerbetin rengini ve tadını derinleştirir. Kavrulmuş şeker, tatlıya hafif bir karamel aroması katarak farklı bir lezzet deneyimi sunar. Ancak şeker kavurma işlemi şart değildir; tamamen damak tadına bağlı. Eğer daha hafif bir tat istersen, şekeri kavurmadan da kullanabilirsin. Denemekten korkma, her iki yöntemle de lezzetli bir sonuç elde edebilirsin. Şimdiden afiyet olsun!
Sevgiler,