Oktay Usta'nın yoğurt irmik tatlısını yapmak için gereken malzemeler oldukça basit görünüyor. İrmik, yoğurt ve süt gibi temel malzemelerle, lezzetli bir tatlı hazırlamak için çok fazla zaman harcamaya gerek yok. Orta ateşte pişirerek koyulaşmasını beklemek ve sonrasında yoğurdu eklemek, tatlının dokusunu nasıl etkiliyor? Ayrıca, ceviz eklenmesi tatlının tadını nasıl değiştirir merak ediyorum. Fırında pişirme süresi de önemli, 30-35 dakika demişsiniz, bu süre tatlının üzerinin ne kadar kızarması gerektiği için yeterli mi? Servis önerileri de oldukça cazip, özellikle yaz aylarında soğuk tüketildiğinde serinletici etkisi olduğu söyleniyor. Bu tarifi denemek için sabırsızlanıyorum, acaba farklı malzemelerle de denemek mümkün mü?
Oktay Usta'nın yoğurt irmik tatlısını yapmak için gereken malzemeler oldukça basit görünüyor. İrmik, yoğurt ve süt gibi temel malzemelerle, lezzetli bir tatlı hazırlamak için çok fazla zaman harcamaya gerek yok. Orta ateşte pişirerek koyulaşmasını beklemek ve sonrasında yoğurdu eklemek, tatlının dokusunu nasıl etkiliyor? Ayrıca, ceviz eklenmesi tatlının tadını nasıl değiştirir merak ediyorum. Fırında pişirme süresi de önemli, 30-35 dakika demişsiniz, bu süre tatlının üzerinin ne kadar kızarması gerektiği için yeterli mi? Servis önerileri de oldukça cazip, özellikle yaz aylarında soğuk tüketildiğinde serinletici etkisi olduğu söyleniyor. Bu tarifi denemek için sabırsızlanıyorum, acaba farklı malzemelerle de denemek mümkün mü?
Cevap yaz