Revani tarifi için ideal kıvam nasıl olmalı?
Şerbetli tatlılar arasında özel bir yere sahip olan revanide mükemmel sonucu almak, doğru kıvamı yakalamaktan geçer. Kekin süngerimsi dokusundan şerbet emme dengesine, ince kabuğundan kesim kalitesine kadar her detay, bu geleneksel tatlıyı tamamlayan unsurlardır.
Revani Tatlısı İçin İdeal Kıvam Nasıl Olmalı?Revani, şerbetli bir tatlı olarak hem kek kıvamı hem de şerbet emme dengesi açısından özen gerektirir. İdeal bir revaninin kıvamı şu özellikleri taşımalıdır:
İdeal kıvamı yakalamak için; un, irmik ve yumurta oranlarına dikkat edilmeli, şerbet soğukken sıcak kekin üzerine dökülmeli ve kek şerbeti tamamen çekene kadar beklenmelidir. Ayrıca, fırın sıcaklığı ve pişirme süresi doğru ayarlanarak kekin aşırı kuruması veya hamur kalması önlenmelidir. |

.webp)

.webp)




.webp)

.webp)