Yumurtasız Portakallı Revani Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış tercih edilir)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı tuz
Şerbeti İçin:
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı portakal suyu
- 1 dilim limon
Yapılışı:
- Öncelikle şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri bir tencereye alarak kaynatın. Kaynadıktan sonra portakal suyu ve limon dilimini ekleyip 5-6 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Fırını 180 dereceye ısıtın ve revaniyi pişireceğiniz borcam veya kek kalıbını yağlayın.
- Bir kapta un, irmik, şeker, kabartma tozu, vanilya ve tuzu karıştırın.
- Portakal suyu ve sıvı yağı ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Hamur kek hamurundan biraz daha koyu olacaktır.
- Hazırladığınız karışımı yağlanmış kalıba dökün ve önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin.
- Revani fırından çıkar çıkmaz, soğumuş şerbeti üzerine dökün. Şerbeti çekene kadar dinlendirin.
- Üzerini arzuya göre hindistan cevizi, file antep fıstığı veya ceviz ile süsleyerek servis yapın.
Püf Noktaları:
- Şerbetin soğuk, revani sıcakken dökülmesi önemlidir.
- Portakal suyunu taze sıkarsanız daha lezzetli olur.
- Dinlendikten sonra servis yapmak şerbetin kıvamı için idealdir.
|