Oktay usta'nın revani irmik tatlısı nasıl yapılır?
Geleneksel tatlılar arasında özel bir yere sahip olan revani, hem pratik hem de lezzetli yapısıyla sofraları şenlendiriyor. Oktay Usta'nın tarifiyle hazırlanan bu nefis tatlı, tam kıvamında şerbeti ve yumuşacık dokusuyla deneyen herkesi kendine hayran bırakıyor.
Oktay Usta'nın Revani TarifiMalzemeler:
Şerbeti İçin:
Yapılışı:1. İlk olarak şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri tencereye alarak kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 5-6 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. 2. Revani hamuru için; yumurta ve şekeri iyice çırpın, beyazlaşıp köpük köpük olana kadar devam edin. 3. Yoğurdu ekleyip karıştırmaya devam edin. 4. İrmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar spatulayla karıştırın. 5. Yağlanmış tepsiye (genellikle 30x40 cm boyutlarında) hamuru dökün ve önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. 6. Tatlı fırından çıkar çıkmaz, soğuk şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekletin. 7. Revaniyi dilimleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun! Püf Noktaları:
|

.webp)

.webp)




.webp)

.webp)