Revani Tarifi: En Kolay ve Pratik Yapılışı
Revani, şerbetli tatlılar arasında en sevilen ve evde yapımı oldukça kolay olanlardan biridir. İşte, az malzemeyle, kısa sürede ve kolayca hazırlayabileceğiniz bir revani tarifi:
Malzemeler (6-8 Kişilik):
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti İçin:
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Yapılışı:
- Öncelikle şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu bir tencereye alarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dakika daha kaynatıp, limon suyunu ekleyin. Şerbeti soğumaya bırakın.
- Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
- Bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın, şeker eriyene kadar karıştırın.
- Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Yağlanmış bir fırın tepsisine veya borcama karışımı dökün.
- Önceden ısıtılmış fırında, 25-30 dakika veya üzeri kızarana kadar pişirin.
- Keki fırından çıkarır çıkarmaz, soğuk şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekletin.
- Oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın.
Püf Noktaları:
- Şerbetin soğuk, kekin sıcak olması önemlidir, böylece şerbeti daha iyi çeker.
- Kekin pişip pişmediğini kürdan testiyle kontrol edebilirsiniz.
- İrmiğin taze olması, tatlıya daha iyi bir kıvam verir.
Bu tarifle, misafirlerinize veya sevdiklerinize pratik ve lezzetli bir revani hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun! |