Süslü haşhaşlı revani nasıl yapılır, tarifini verir misin?
Geleneksel revani tatlısına farklı bir dokunuş getiren bu tarif, haşhaşın lezzeti ve özel süslemeleriyle sofraları şenlendiriyor. Pratik malzemelerle hazırlanan bu nefis tatlı, şerbetiyle tam kıvamında ve görsel sunumuyla davet masalarının gözdesi olacak.
Süslü Haşhaşlı Revani Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı haşhaş
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1/2 limon suyu
Üzeri İçin:
- Hindistan cevizi
- File antep fıstığı
- Kuru gül yaprakları
Yapılışı:
- Öncelikle şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 5-6 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Kek için; yumurta ve şekeri iyice çırpın, beyazlaşıp köpük köpük olana kadar devam edin.
- Yoğurt, sıvı yağ ve haşhaşı ekleyip karıştırın.
- İrmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin, spatulayla yavaşça karıştırın.
- Yağlanmış tepsiye (geniş bir borcam veya tepsi) dökün.
- 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
- Revani fırından çıkınca, soğuk şerbeti üzerine dökün. Şerbeti çekene kadar bekletin.
- Üzerini hindistan cevizi, file antep fıstığı ve kuru gül yaprakları ile süsleyin.
- Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun!
|