Sütsüz yumurtasız revani tarifi nasıl yapılır?

Geleneksel revani tatlısının süt ve yumurta içermeyen bu pratik versiyonu, hem vejetaryen beslenenler hem de alerjisi olanlar için ideal bir seçenek sunuyor. Portakal kabuğu rendesiyle zenginleşen bu nemli ve hafif tatlı, basit malzemelerle evde kolayca hazırlanabiliyor.

19 Kasım 2025

Sütsüz Yumurtasız Revani Tarifi


Malzemeler:

  • 2 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu

Şerbeti İçin:


  • 3 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Yapılışı:


  • Öncelikle şerbeti hazırlayın. Tencereye su ve şekeri alarak kaynatın. Kaynadıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
  • Bir kapta irmik, un, şeker, sıvı yağ, su, kabartma tozu, vanilin ve portakal kabuğu rendesini iyice karıştırın.
  • Yağlanmış bir fırın tepsisine veya borcama karışımı dökün.
  • Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Revani fırından çıkar çıkmaz, soğuk şerbeti üzerine dökün.
  • Şerbeti çekene kadar dinlendirin.
  • Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun!

Not: İsterseniz üzerine hindistan cevizi veya dövülmüş fıstık serpebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Revani Yaparken Dikkat Edin
Revani Yaparken Dikkat Edin
Revani Tarifi
Revani Tarifi
İlginizi Çekebilir
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Sütlü Revani Tarifi ve Malzemeleri
Sütlü Revani Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Revani Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Revani Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Revani Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Revani Tarifi ve Malzemeleri
Çilekli Revani Tarifi ve Malzemeleri
Çilekli Revani Tarifi ve Malzemeleri
Sade Revani Tarifi ve Malzemeleri
Sade Revani Tarifi ve Malzemeleri
;